9 juni 2023 | Vijfde Nederlandse cfDNA dag

+

Deze CMBD Themadag is toegangelijk voor alle disciplines die zich bezig houden met cell free DNA.

Het (alweer!) 5de Nederlandse cfDNA Symposium zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 9 juni in het van der Valk Hotel Houten! Wederom gezamenlijk georganiseerd door Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en laboratoriumgeneeskunde (NVKC) en de NVVP Nederlandse Vereniging voor Pathologie.

Voor deelname kunt u zich aanmelden via onderstaande knop:

Inschrijven cfDNA Dag 2023 | Deelname € 165,- incl. BTW

Vul bij aanmelding al je gegevens in, inclusief eventuele BIG-nummer en specialisme.
N.B. er wordt gevraagd meteen te betalen via iDeal dus graag de betaalgegevens bij de hand houden.

Cell free DNA: grensverleggende innovatie in de moleculaire diagnostiek

Het veld van de moleculaire diagnostiek ontwikkelt zich razendsnel. Nieuwe technieken maken het mogelijk om steeds sneller en goedkoper deze vorm van diagnostiek uit te voeren. Daarnaast creëren deze ontwikkelingen ook nieuwe samenwerkingsver- banden.

In deze CMBD Themadag willen we ingaan op de opkomst en toepassing van de analyse van circulerend / cell free DNA, oftewel de liquid biopsy. Met name op het gebied van de oncologie heeft deze toepassing grote mogelijkheden vanwege de hoge sensitiviteit.

Diverse disciplines (klinische chemie, pathologie, oncologie, urologie, apotheek) zijn nu actief om dit veld te verkennen en verder te ontwikkelen. Een goed moment voor een grensoverschrijdend symposium: de Derde Nederlandse Cell Free DNA Dag.