17 juni 2022 | Vierde Nederlandse cfDNA dag

+

Deze CMBD Themadag is toegangelijk voor alle disciplines die zich bezig houden met cell free DNA, en vindt plaats op vrijdag 17 juni 2022. Locatie: van der Valk Hotel, Houten

Doelgroep
De Themadag is bedoeld voor klinisch chemici, pathologen, medisch specialisten, analisten, apothekers en alle andere belangstellenden. Accreditatie is aangevraagd bij de NVKC en de NVVP.

Inschrijving
Inschrijven voor de Themadag kan via: www.nvkc.nl. 

Cell free DNA: grensverleggende innovatie in de moleculaire diagnostiek

Het veld van de moleculaire diagnostiek ontwikkelt zich razendsnel. Nieuwe technieken maken het mogelijk om steeds sneller en goedkoper deze vorm van diagnostiek uit te voeren. Daarnaast creëren deze ontwikkelingen ook nieuwe samenwerkingsver- banden.

In deze CMBD Themadag willen we ingaan op de opkomst en toepassing van de analyse van circulerend / cell free DNA, oftewel de liquid biopsy. Met name op het gebied van de oncologie heeft deze toepassing grote mogelijkheden vanwege de hoge sensitiviteit.

Diverse disciplines (klinische chemie, pathologie, oncologie, urologie, apotheek) zijn nu actief om dit veld te verkennen en verder te ontwikkelen. Een goed moment voor een grensoverschrijdend symposium: de Derde Nederlandse Cell Free DNA Dag.